Krabbrillette med saffran

Originalet är kött kokt i sitt fett. Här en lättare variant med krabbkött som fått pikant smak av saffran, dragon och ingefära. Köttet binds med lite majonnäs.
Lillian Bylund
Foto: Tariq Dajani

Ingredienser

  • 1 pkt saffran - (0,5 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 1 krabba
  • 2 msk örter - blandade, finhackade, t ex dragon och gräslök
  • 1 tsk ingefära - färsk riven
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 18 små smördegskrustader - eller minikrustader
  • 1 msk smör - smält
  • 1 msk vallmofrön - blå

Gör så här

  1. Stöt saffranet och blanda med crème fraiche och vin i en kastrull. Låt koka ihop till hälften. Låt svalna.

  2. Dela krabba och klor och peta ut köttet. Blanda krabbköttet med saffranskoket, örter, ingefära och majonnäs. Krydda med salt och peppar. Ställ kallt.

  3.  Sätt ugnen på 175°. Värm krustaderna i ugnen ca 10 min före servering. Doppa krustadkanterna i smält smör och sedan i vallmofrö. Fyll med krabbrilletten. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!