00000

Originalet är kött kokt i sitt fett. Här en lättare variant med krabbkött som fått pikant smak av saffran, dragon och ingefära. Köttet binds med lite majonnäs.

För 6 personer:

Ingredienser

1 krabba
1 paket saffran, (0,5 g)
1 dl crème fraiche
1 dl vitt vin, torrt
2 msk örter, blandade, finhackade, t ex dragon och gräslök
1 tsk färsk ingefära, riven
2 msk majonnäs
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör

18 små smördegskrustader, eller minikrustader
1 msk smör, smält
1 msk blå vallmofrön

20 minuter + 10 minuter i ugn

Krabbrillette med saffran – gör så här:

  1. Stöt saffranet och blanda med crème fraiche och vin i en kastrull. Låt koka ihop till hälften. Låt svalna.
  2. Dela krabba och klor och peta ut köttet. Blanda krabbköttet med saffranskoket, örter, ingefära och majonnäs. Krydda med salt och peppar. Ställ kallt.
  3.  Sätt ugnen på 175°. Värm krustaderna i ugnen ca 10 min före servering. Doppa krustadkanterna i smält smör och sedan i vallmofrö. Fyll med krabbrilletten. Servera genast.
Fler recept med: Kräftskiva, Skaldjur, Smårätter