00000

Tunt hyvlad zucchini steks i olivolja innan den täcks på insidan av små formar. Formarna fylls sedan med krabbkött och färskost och serveras kalla. Den som inte hittar färsk krabba kan mycket väl ta kräftstjärtar i lag.

För 8 formar

Ingredienser

250 g zucchini
1 msk olivolja
2 krm salt
170 g rent krabbkött
170 g kräftstjärtar, avrunna
1 liten rödlök, finhackad
2 dl färsk spenat, strimlad
250 g kesella (10%)
1 dl keso
0,5 tsk curry
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar, nymald
8 rostade baguetteskivor
8 små formar (à 1/2 dl)

Krabbfylld zucchini

 

1. Tvätta zucchinin och låt skalet sitta kvar. Hyvla 16 tunna, långa skivor och lägg dem på en bräda.
2. Hetta upp olja, salta och stek zucchiniskivorna vackert gyllene i omgångar och lägg på hushållspapper.
3. Blanda finfördelat krabbkött eller kräftstjärtar skurna i små bitar med lök och spenat. Blanda kesella, keso, curry, salt och peppar och vänd ner krabblandningen.
4. Klä formarna inuti med 2 zucchiniskivorna var och låt dem hänga lite utanför. Fyll formarna med krabban, täck med zucchini som hänger över kanten och ställ formarna kallt ca 30 minuter. De kan också stå till nästa dag. Täck då med plastfolie.
5. Rosta skivor av baguette och stjälp upp formarna på brödet. För en liten kniv innanför formens kant om zucchinin inte vill lossna.