3.43.43.43.43.4

Krabbelurer är en klassiker som är lätt att variera och sätta sin egen prägel på! Servera dem med lönnsirap som amerikanarna gör, eller med vispad grädde, glass och bananer, doppade i kanel mm.

För 10 krabbelurer:

Ingredienser

1 ägg
1 dl strösocker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Till stekning:

smör

Garnering:

strösocker

Krabbelurer – gör så här:

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör, vispa inte, till en klumpfri smet.
  2. Värm en stekpanna på låg värme och klicka i lite smör. Klicka ner smeten, ca ½ dl åt gången, i stekpannan. Stek 3-4 min. Vänd och stek ca 1 minut på andra sidan till.
  3. Lägg krabbelurerna på ett serveringsfat och strö över socker.

Recept Sara Areng Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar