55555

Krabba med risnudlar är en enkel nudelrätt som lyxas till med vitt vin och färsk krabba.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g krabbkött, vitt
200 g risnudlar
1 + 1 lime
0,5 + 1 dl rapsolja
4 tomater, stora på kvist
1 knippa bladpersilja, stor
1 röd chili, t ex spansk peppar
2 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 dl vitt vin, torrt
1 dl vatten

20 minuter

Krabba med risnudlar – gör så här:

  1. Knäck krabbklorna och peta ut allt kött ur krabborna.
  2. Koka upp en kastrull med vatten och salt. Lägg i risnudlar när vattnet kokat upp och låt stå ca 2 min. Spola av nudlarna i kallt vatten. Halvera och pressa saften ur 1 lime. Blanda nudlarna med limesaft och 1/2 dl olja.
  3. Skär tomaterna i bitar. Grovhacka persiljan. Kärna ur och finhacka chilin.
  4. Stek tomater, persilja och chili i 1 dl olja ca 2 min. Skala och pressa  vitlöken. Krydda med salt och peppar, låt steka ca 5 min. Häll i vinet, låt det koka in. Tillsätt vattnet. Låt koka ytterligare ca 5 min.
  5. Vänd i krabbköttet så att det blir varmt. Häll i nudlarna och blanda med såsen så att de blir varma. Pressa över saften från 1 lime. Servera genast.