Krabba med god sås

Ett gott recept på krabba med citron- och dillsås. Servera gärna tillsammans med smörstekt lantbröd, lättkokta grönsaker, grönsallad.

Recept: Krabba med citron- och dillsås

  1. Bryt loss den platta stjärten som sitter uppvikt på krabbans undersida. Öppna krabban genom att ställa den upp och pressa snabbt med handen tills det hörs ett knäckljud. Sedan kan du skilja ovan- från undersidan. Eventuellt kan man hjälpa till lite med en kniv i skarven på sköldens undersida.
  2. Lyft av skölden genom att bryta den framåt. Plocka bort och kassera mun och magdelarna som sitter ihop i kanten av skölden. Lyft och skrapa loss rom och lägg på fat.
  3. Plocka bort och kassera de långa grå gälarna som sitter vid benen på muskelkroppen. I fördjupningen på muskelkroppen kan en hel del rom och lever skrapas ur och läggas på krabbfatet.
  4. Ett enkelt sätt att få ut köttet ur de många hålorna på muskelkroppen är att dela med en kniv tvärs över.
  5. Då går det både lätt och smidigt att pilla ut en hel del kött.
  6. Knäck klorna med en nötknäppare eller knacka med ett knivskaft. Rör samman ingredienserna till såsen och tillred tillbehören. Servera med vanliga bestick samt en smal skaldjurskniv till var och en.
  7. Sås: Rör samman ingredienserna och smaka av med salt. Servera med tillbehören.

Recept från