00000

Krabb- och avokadosallad med pestobröd passar bra att servera som förrätt. Peston kan göras dagen före servering.

För 4 personer som förrätt:

Ingredienser

200 g krabbkött, vitt
2 avokador, mogna
0,5 mango
0,5 rödlök
1 myntakvist
1 msk citron, pressad
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Pesto, ca 2 1/2 dl:

50 g pinjenötter
2 krukor basilika
50 g parmesanost
1 vitlöksklyfta
1,5 dl olivolja
1 krm salt

Tillbehör:

4 skivor surdegsbröd
1 msk olivolja

30 minuter + 5 minuter i ugn

Krabb- och avokadosallad med pestobröd – gör så här:

  1. Knäck krabbklorna och peta ut allt kött ur krabban/krabborna.
  2. Sätt ugnen på 250° grill. Halvera avokadorna. Ta bort kärnorna och gröp ut fruktköttet. Skala och kärna ur mangon. Grovtärna avokado och mango. Skala och finhacka löken. Hacka myntan. Blanda avokado, mango, lök och mynta med krabbköttet.
  3. Häll citronsaft och olja över salladen och krydda med salt och peppar.
  4. Pesto: Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de fått gyllenbrun färg. Repa bladen från basilikan. Riv osten. Skala vitlöksklyftan.
  5. Mixa alla ingredienser till peston i en matberedare. Krydda med salt.
  6. Pensla bröden med olja och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grilla bröden mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 5 min. Klicka pesto på brödskivorna. Servera salladen med bröden.
Fler recept med: Fisk, Förrätter, Sallader, Skaldjur