Koushui ji – kyckling som vattnas i munnen

Bjud på ris till om rätten serveras ensam (antal: 2 pers eller 6 personer på buffé).
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer - (300 g)
  • 2 salladslökar
  • 2 cm ingefära - färsk
  • 4 dl vatten - (tillräckligt för att täcka kycklingen)

Sås

  • 2 cm ingefära - finhackad
  • 2 vitlöksklyftor - pressade
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk kinesisk soja
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • 2 msk chiliolja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 msk kokspad

Garnering

  • 2 salladslökar
  • 2 msk jordnötter - salta
  • 1 tsk sesamfrön - skalade

Gör så här

  1. Ansa och skär salladslökarna i bitar, skala och skiva ingefäran.

  2. Koka upp vatten, salladslök och ingefära i en kastrull. Lägg ner kycklingfiléerna och låt sjuda ca 10 min till 68° innertemperatur. Ta upp och låt svalna. Spara spadet.

  3. Sås: Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka upp under omrörning. Skär kycklingfiléerna i 1 cm tjocka skivor, lägg upp på serveringsfat och häll över såsen.

  4. Garnering: Ansa och finhacka salladslöken, hacka jordnötterna. Strö det över kycklingen tillsammans med sesamfrön.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!