30 minuter + 2 timmar koktid
Köttgryta med selleri och parmesancrème – gör så här:
- Putsa och skär köttet i ca 3 x 3 cm stora bitar. Bryn det i omgångar i 2 msk smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Krydda med 2 tsk salt och 1/2 tsk peppar.
- Skala och skär rotsellerin i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek selleri, lök och vitlök i 1 msk smör i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och socker. Lägg nästan allt fräs i grytan, spara lite till garnering.
- Hacka 1/2 kruka timjan och blanda ner i grytan. Häll över vin, vatten och soja . Låt grytan sjuda under lock tills köttet är mört, ca 2 timmar. Blanda ner haricots verts i grytan och låt koka ytterligare ca 5 min.
- Parmesancrème: Blanda crème fraiche, parmesan och timjan. Krydda med salt och peppar.
- Hacka 1/4 kruka timjan och blanda med det sparade sellerifräset. Strö över grytan. Servera med parmesancrème och bröd.