Köttgryta med curry, torkad frukt och jordnötssmör

I denna gryta samsas starka smaker med söta torkade frukter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg rostbiff
  • 2 lökar - gula
  • 4 msk jordnötsolja
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 2 msk curry
  • 8 dl vatten
  • 150 g aprikoser - torkade
  • 150 g katrinplommon - torkade, utan kärnor
  • 4 msk jordnötssmör
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1,5 msk vetemjöl

Garnering

  • 3 bananer
  • 2 dl salta jordnötter

Gör så här

  1. Skär köttet i 1 x 2 cm stora bitar. Skala och hacka löken.

  2. Bryn köttet i halva mängden olja. Salta och peppra. Lägg köttet i en gryta.

  3. Stek lök och curry i stekpannan i resten av oljan. Häll ner det i grytan. Skölj stekpannan med vattnet och häll i grytan. Tillsätt den torkade frukten, jordnötssmör, tomatpuré, vinäger och soja. Koka upp. Låt sjuda på svag värme, under lock, ca 40 min.

  4. Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner redningen i grytan. Låt sjuda ytterligare 5 min.

  5. Skala och skiva bananerna. Strö lite av dem och jordnötter över grytan och servera. Servera restan av bananerna och jordnötterna i en skål bredvid.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!