Köttet ska inte brynas i förväg, vilket gör grytan lättlagad. Värm grytan medan du lagar polentan, den är klar på en kvart.

För 4 person(er)

Ingredienser

800 g nötkött av högrev eller bog eller 600g rostbiff
2 msk kinesisk soja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1,5 tsk chilipulver
1 tsk oregano
400 g krossade tomater (1 burk)
2 lagerblad
0,5 msk brun farin
0,5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
3 chorizokorvar

Tillbehör:

410 g svarta bönor (1 burk)
3 paprikor i olika färger
1 rödlök
200 g broccoli

Recept: Köttgryta med chorizo och krämig polenta

  1. Putsa och skär köttet i bitar, ca 2 x 2 cm, och blanda dem med soja.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken mjuk i oljan. Tillsätt kryddorna och låt fräsa med ca 1 minut.
  3. Tillsätt tomater, lagerblad, farin, vatten och smulad buljongtärning. Koka upp och lägg ner köttbitarna. Sjud under lock 1 1/2–2 timmar tills köttet är riktigt mört.
  4. Skiva korven. Lägg den i grytan och låt koka upp.
  5. Servera med krämig polenta och svarta bönor, paprika- och rödlökssallad och broccoli.