Köttgryta med chorizo och krämig polenta

Köttet ska inte brynas i förväg, vilket gör grytan lättlagad. Värm grytan medan du lagar polentan, den är klar på en kvart.

Recept: Köttgryta med chorizo och krämig polenta

  1. Putsa och skär köttet i bitar, ca 2 x 2 cm, och blanda dem med soja.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken mjuk i oljan. Tillsätt kryddorna och låt fräsa med ca 1 minut.
  3. Tillsätt tomater, lagerblad, farin, vatten och smulad buljongtärning. Koka upp och lägg ner köttbitarna. Sjud under lock 1 1/2–2 timmar tills köttet är riktigt mört.
  4. Skiva korven. Lägg den i grytan och låt koka upp.
  5. Servera med krämig polenta och svarta bönor, paprika- och rödlökssallad och broccoli.

Recept från