00000

Starka korvar ger buljongen god smak när man doppat ett tag.

För 6 person(er)

Ingredienser

400 g entrecôte
400 g fläskfilé
400 g fläskfilé
200 g korv t ex kabanoss eller chorizo
1 squash, (ca 250 g)
1 färsk broccoli, (ca 250 g)
1 röd paprika
6 stora champinjoner

Buljong

1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 liter vatten
3 dl rött vin
1 1/2 dl konc kalvfond
2 lagerblad
10 svartpepparkorn
1 tsk timjan

40 min

1. Putsa köttet och skär det i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skär korven i 2 cm breda skivor. Ansa och skär squashen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Bryt broccolin i buketter. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Lägg upp kött och grönt i grupper på serveringsfat eller skålar och ställ kallt.
2. Buljong: Skala och skär löken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Koka upp vatten, vin och fond i en gryta. Tillsätt lök, vitlök, lagerblad, pepparkorn och timjan och låt koka utan lock ca 10 min. Sila buljongen. Hit går bra att förbereda.
3. Hetta upp buljongen ordentligt och häll den i fonduegrytan. Ställ grytan över värmelåga. Låt var och en koka sin kött- eller grönsaksbit i buljongen och servera med de olika tillbehören.

Fler recept med: Övrigt