Köttfondue

Starka korvar ger buljongen god smak när man doppat ett tag.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g entrecôte
  • 400 g fläskfilé
  • 400 g fläskfilé
  • 200 g korv - t ex kabanoss eller chorizo
  • 1 squash - (ca 250 g)
  • 1 broccoli - färsk (ca 250 g)
  • 1 röd paprika
  • 6 stora champinjoner

Buljong

  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 l vatten
  • 3 dl rött vin
  • 1,5 dl konc kalvfond
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 tsk timjan

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär det i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skär korven i 2 cm breda skivor. Ansa och skär squashen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Bryt broccolin i buketter. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Lägg upp kött och grönt i grupper på serveringsfat eller skålar och ställ kallt.

  2. Buljong: Skala och skär löken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Koka upp vatten, vin och fond i en gryta. Tillsätt lök, vitlök, lagerblad, pepparkorn och timjan och låt koka utan lock ca 10 min. Sila buljongen. Hit går bra att förbereda.

  3. Hetta upp buljongen ordentligt och häll den i fonduegrytan. Ställ grytan över värmelåga. Låt var och en koka sin kött- eller grönsaksbit i buljongen och servera med de olika tillbehören.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!