Köttfärsspett med selleri-stomp och äppelchutney

Äpple och curry funkar alltid bra ihop. Äppelchutneyn passar även till andra kryddstarka kötträtter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Stomp

  • 8 potatisar - (700 g)
  • 300 g rotselleri

Chutney

  • 3 äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 1,5 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Börja med chutneyn. Kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt socker, vinäger, salt och peppar. Låt koka utan lock ca 5 min. Låt chutneyn kallna.

  2. Skala och skär potatis och selleri i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet men spara det. Mosa potatis och selleri med en potatisstöt. Späd med lite av kokvattnet till ett smidigt mos.

  3. Blanda köttfärsen med ägg, curry, salt och peppar. Dela färsen i 8 bitar. Forma färsen till avlånga bullar runt små grillspett av trä.

  4. Stek spetten runt om i en stekpanna med släpplätt-beläggning ca 8 min. Servera spetten med selleri-stomp och äppelchutney. Ca 450 kcal per portion, 12 g fett, 31 g protein, 50 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!