3.63.63.63.63.6

Köttfärssås som verkligen är snabblagad. Äggnudlar eller jasminris passar bra till. Rätten kryddas med thaibasilika eller koriander som är typiska thailändska örtkryddor. Currypastan hittar du på asiatiska hyllan i välsorterade livsmedelsbutiker. Finns inte den kan man ersätta med röd thaicurrypasta.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g nötfärs, eller mager fläskfärs
1 gul lök, stor
2 msk massaman curry pasta, (Santa Maria)
1 msk rapsolja
4 dl kokosmjölk
1 röd chili, t ex spansk peppar
2 tsk chilipasta, eller sambal oelek
2 tsk fisksås, asiatisk
1 tsk strösocker
10 blad thaibasilika, eller koriander

Tillbehör:

äggnudlar

25 minuter

Köttfärssås, thai – gör så här:

 

  1. Skala och skär löken i bitar. Fräs lök och currypasta i olja 2–3 min. Blanda ner färsen och bryn den lätt. Häll i kokosmjölken.
  2. Kärna ur och strimla chilin och tillsätt den samt chilipasta, salt och socker. Låt köttfärssåsen koka på svag värme ca 10 min.
  3. Blanda ner thaibasilika strax före servering. Servera med  äggnudlar.