55555

Denna härligt mustiga köttfärssås kom till som ett experiment med vad som råkade finnas i vår läsares, Lena Hellströms, kylskåp. Och nyttig blev den också!

För 8 person(er)

Ingredienser

800 g nötfärs
2 lökar stora gula
2 morötter
150 g rotselleri
1 paprika gul eller orange
1 squash (ca 250 g)
2 vitlöksklyftor
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar nymald
2 krm cayennepeppar
2 burkar tomater krossade (à 400 g)
2 msk tomatpuré
2 dl vin rött
2 tsk franska örter torkade
3 köttbuljongtärningar

Garnering:

oregano färsk

– Ett bra knep att få dottern att äta grönsaker när hon var liten var att riva dem. Köttfärssåsen kom till efter experimenterande med det mesta som låg i grönsakslådan, säger Lena.

Här är hennes goda och nyttiga köttfärsås:

Nyttig köttfärssås – gör så här:

  1. Skala lök, morötter och selleri. Kärna ur paprikan. Riv lök, morot, selleri, paprika och squash på matberedarens rivskiva.
  2. Bryn köttfärsen i en gryta. Tillsätt grönsakerna och låt fräsa med ca 3 min. Krydda med pressad vitlök, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Blanda i krossade tomater, tomatpuré, vin, örter och buljongtärningar.
  3. Låt puttra under lock ca 30 min. Servera med pasta och garnera med oregano.

Vin till köttfärsås
Lyft köttfärssåsen med rätt vin – experten bästa tips