Köttfärssås med kryddpeppar

Köttfärssås med kryddpeppar som blir krämigt god av en klick crème fraiche som tillsätts strax före servering.
Hasse Johansson
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 400 g blandfärs - eller nötfärs
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk soja - kinesisk
  • 4 msk senap - skånsk
  • 1 tärningar köttbuljong
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk kryddpeppar - mald
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl crème fraiche - lätt

Garnering

  • persilja - hackad

Tillbehör

  • pasta - t ex tagliatelle
  • broccoli

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt färsen och låt den steka med tills den är smulig och har fått fin färg.

  3. Tillsätt vinäger, soja, senap, buljongtärning, vatten, krydd- och svartpeppar och salt. Låt koka ca 10 min.

  4. Rör i crème fraiche och låt koka upp. Strö över persilja och servera med pasta och broccoli.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!