00000

Köttfärssås med kryddpeppar som blir krämigt god av en klick crème fraiche som tillsätts strax före servering.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g blandfärs, eller nötfärs
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
3 msk balsamvinäger
2 msk soja, kinesisk
4 msk senap, skånsk
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
2 tsk kryddpeppar, mald
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 tsk salt
2 dl lätt crème fraiche

Garnering

persilja, hackad

Tillbehör

pasta, t ex tagliatelle
broccoli

Köttfärssås med kryddpeppar – gör så här:

 

  1. Skala och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt färsen och låt den steka med tills den är smulig och har fått fin färg.
  3. Tillsätt vinäger, soja, senap, buljongtärning, vatten, krydd- och svartpeppar och salt. Låt koka ca 10 min.
  4. Rör i crème fraiche och låt koka upp. Strö över persilja och servera med pasta och broccoli.