Köttfärssås, italiensk – den klassiska pastasåsen

44444

Recept på italiensk köttfärssås som blir mustig och full av nyttigt järn när kycklinglever får steka med köttfärsen.

För 4 personer

Ingredienser

300 g nötfärs
200 g kycklinglever
1 lök gul
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tomater (500 g) förpackning krossade
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

300 g pasta, t ex spagetti
300 g sockerbönor

Gör så här:

  1. Putsa och skär kycklinglevern i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta. Tillsätt färs och lever och låt steka med ca 5 min. Häll på tomatkross och krydda med salt och peppar. Låt puttra ca 15 min.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Koka sockerbönorna i lättsaltat vatten ca 3 min.
  4. Servera köttfärssåsen med pasta och sockerbönor.