Italiensk köttfärssås. Upphovsmannen till receptet lär vara en italienare. Enkelt recept på en god och mustig köttfärsås.
För 4 person(er)
Ingredienser
300 g
nötfärs
200 g
kycklinglever
1
gul lök
4
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
1 förpackning
tomater, krossade(500 g)
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar, nymald
Tillbehör:
300 g
pasta, t ex spagetti
300 g
sockerbönor
30 minuter
Köttfärssås, italiensk – gör så här:
Putsa och skär kycklinglevern i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs lök och vitlök i olja i en gryta. Tillsätt färs och lever och låt steka med ca 5 min. Häll på tomatkross och krydda med salt och peppar. Låt puttra ca 15 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Koka sockerbönorna i lättsaltat vatten ca 3 min.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.