00000

Recept på köttfärsragu med penne. Chili varierar mycket i styrka. Börja med mindre mängd och tillsätt mer om den inte är så het.

För 4 personer

Ingredienser

500 g nötfärs
2-3 röda chili t ex spansk peppar
1 gul lök
4 klyftor vitlök
2 burkar körsbärstomater (à 400 g)
1 köttbuljongtärning
300 g pasta gärna penne
1 kruka basilika

Spenat

200 g spenat
2 klyftor vitlök
salt strösocker, nymald ­svartpeppar, olivolja

30 min

Köttfärsragu med penne

 

Gör så här:

1. Kärna ur och strimla chilin. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek färsen med chili, lök och vitlök i en stekpanna. Tillsätt körsbärstomater och buljongtärning och krydda med 1 1/2 tsk salt, 1 1/2 tsk socker och 2 krm peppar. Tillsätt 2 dl vatten. Låt puttra under lock ca 10 min.

2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av. Strimla basilikan och blanda ner i såsen tillsammans med pastan.

Spenat:

3. Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlöken i 2 msk olja tills den mjuknat och börjar få färg. Vänd ner spenaten och krydda med 1 tsk salt. Servera den nyfrästa spenaten till pastan