55555

Recept på köttfärsragu med penne. Chili varierar mycket i styrka. Börja med mindre mängd och tillsätt mer om den inte är så het.

För 4 personer

Ingredienser

500 g nötfärs
2-3 röda chili, t ex spansk peppar
1 gul lök
4 klyftor vitlök
2 burkar körsbärstomater, (à 400 g)
1 köttbuljongtärning
300 g pasta, gärna penne
1 kruka basilika

Spenat

200 g spenat
2 klyftor vitlök
salt, strösocker, nymald ­svartpeppar, olivolja

30 min

Köttfärsragu med penne – gör så här:

  1. Kärna ur och strimla chilin. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek färsen med chili, lök och vitlök i en stekpanna. Tillsätt körsbärstomater och buljongtärning och krydda med 1 1/2 tsk salt, 1 1/2 tsk socker och 2 krm peppar. Tillsätt 2 dl vatten. Låt puttra under lock ca 10 min.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av. Strimla basilikan och blanda ner i såsen tillsammans med pastan.
  3. Spenat: Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlöken i 2 msk olja tills den mjuknat och börjar få färg. Vänd ner spenaten och krydda med 1 tsk salt. Servera den nyfrästa spenaten till pastan