Fantastiskt god köttfärspaj som är suverän att frysa in – så här gör du

Fantastiskt god köttfärspaj med aubergine, cayennepeppar och vitlök. Kan inte bli fel!

Köttfärspaj

1. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut pajdegen och klä en kvadratisk form, ca 16×16 cm.
2. Skiva aubergine på längden i centimetertjocka skivor. Lägg på bakplåtspapper på plåt, pensla med olja och sätt mitt i ugnen ca 10 minuter.
3. Fräs färs, finhackad lök och pressad vitlök i olja. Smula färsen med gaffel och krydda med salt och cayenne. Lägg blandningen i pajformen.
4. Täck färsen med basilikabladen och ovanpå dem auberginen.
5. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor och häll över färsen.
6. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera sallad till.

TRE PAJERS DEG, TRE RÅVAROR

Gör så här:
1. Lägg mjöl och smör i en matberedare och kör till smulig massa.
2. Tillsätt vatten och kör snabbt ihop degen.
3. Låt vila 30 min. Dela i tre delar, frys in två av dem.

Recept från