4.54.54.54.54.5

Köttfärslimpa går snabbare att laga än pannbiffar eller köttbullar. Men smaken är densamma! Här med smörstekta trattkantareller och äppellingon.

För 8 personer

Ingredienser

800 g blandfärs
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
2tsk+1 tsk salt
1/2 tsk nymald vitpeppar
1 kruka gräslök
2 stora äpplen
1 dl lingonsylt
1 liter trattkantareller
2 msk smör

Tillbehör

150 g kokt eller stekt potatis/pers
ev. sallad

10 min + 35 min i ugn

Köttfärslimpa med trattkantareller och äppellingon

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ströbröd med mjölk och låt stå ca 5 min. Blanda ner färs, 2 tsk salt samt peppar. Finhacka gräslöken och blanda ner den.
  2. Forma en limpa och lägg den i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Stek 35 min mitt i ugnen.
  3. Riv äpplena och blanda med lingonsylten. Stek kantarellerna i smör. Tillsätt 1 tsk salt. Skär upp köttfärslimpan och ös över skyn som bildas. Strö över kantareller och servera med äppel- och lingon­sylten, potatis och eventuellt sallad.

Tips! Rosta potatisen samtidigt i ugnen så blir det ännu smidigare!