Köttfärslimpa med trattkantareller och äppellingon

Köttfärslimpa går snabbare att laga än pannbiffar eller köttbullar. Men smaken är densamma!

10 min+35 min i ugn

Köttfärslimpa med trattkantareller och äppellingon – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ströbröd med mjölk och låt stå ca
    5 min. Blanda ner färs, 2 tsk salt samt peppar. Finhacka gräslöken och blanda ner den.
  3. Forma en limpa och lägg den i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Stek 35 min mitt i ugnen.
  4. Riv äpplena och blanda med lingonsylten. Stek kantarellerna i smör. Tillsätt 1 tsk salt. Skär upp köttfärslimpan och ös över skyn som bildas.
  5. Strö över kantareller och servera med äppel- och lingon­sylten, potatis och eventuellt sallad.

    Tips! Rosta potatisen samtidigt i ugnen så blir det ännu smidigare!

Recept från