15 minuter + 25 minuter i ugn
Köttfärslimpa med svampcrème och ugnsrostade rotfrukter – gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Skala och skär morötter, potatis och lök i bitar och klyftor. Blanda dem med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min.
- Hacka halva krukan timjan. Blanda färsen med hälften av den hackade timjanen, ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till en avlång limpa. Lägg limpan vid sidan av rotfrukterna och tillaga ytterligare ca 20 min.
- Ansa och hacka svampen. Skala och finhacka 1 liten lök. Stek svamp och lök i 1 msk olja i en stekpanna tills svampen fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rör ner färskost och resten av den hackade timjanen.
- Skär köttfärslimpan i skivor och klicka på svampröran. Servera med de ugnsrostade rotfrukterna. Garnera med timjankvistar.