00000

Köttfärslimpa med svampcrème och ugnsrostade rotfrukter är bra att göra dubbel sats av. Rätten passar perfekt i matlåda.

För 4 personer:

Ingredienser

700 g morötter
700 g potatis
1 gul lök, + 1 liten
1 kruka timjan
500 g nötfärs
1 ägg
200 g svamp, blandad
150 g färskost, naturell (15 %)
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

15 minuter + 25 minuter i ugn

Köttfärslimpa med svampcrème och ugnsrostade rotfrukter – gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 225°.  Skala och skär morötter, potatis och lök i bitar och klyftor. Blanda dem med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min.
  2. Hacka halva krukan timjan. Blanda färsen med hälften av den hackade timjanen, ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till en avlång limpa. Lägg limpan vid sidan av rotfrukterna och tillaga ­ytter­ligare ca 20 min.
  3. Ansa och hacka svampen. Skala och finhacka 1 liten lök. Stek svamp och  lök i 1 msk olja i en stekpanna tills svampen fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rör ner färskost och resten av den hackade timjanen.
  4. Skär köttfärslimpan i skivor och klicka på svampröran. Servera med de ugnsrostade rotfrukterna. Garnera med timjankvistar.