Köttfärslimpa med svampcrème och ugnsrostade rotfrukter

Köttfärslimpa med svampcrème och ugnsrostade rotfrukter är bra att göra dubbel sats av. Rätten passar perfekt i matlåda.
Petra Lindstrand
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 700 g morötter
  • 700 g potatis
  • 1 gul lök - + 1 liten
  • 1 kruka timjan
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 200 g svamp - blandad
  • 150 g färskost - naturell (15 %)
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 225°.  Skala och skär morötter, potatis och lök i bitar och klyftor. Blanda dem med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min.

  2. Hacka halva krukan timjan. Blanda färsen med hälften av den hackade timjanen, ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till en avlång limpa. Lägg limpan vid sidan av rotfrukterna och tillaga ­ytter­ligare ca 20 min.

  3. Ansa och hacka svampen. Skala och finhacka 1 liten lök. Stek svamp och  lök i 1 msk olja i en stekpanna tills svampen fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rör ner färskost och resten av den hackade timjanen.

  4. Skär köttfärslimpan i skivor och klicka på svampröran. Servera med de ugnsrostade rotfrukterna. Garnera med timjankvistar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!