Köttfärslimpa med svamp och prästost

Recept på köttfärslimpa med svamp och prästost. Med inrullad fyllning blir limpan extra snygg att skära upp.

20 minuter + 25 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka svampen och stek den i smör tills den fått gyllenbrun färg. 
  2. Platta ut färsen till en rektangel, ca 25 x 30 cm, på ett bakplåtspapper. Krydda med salt. Bred senapen över hela plattan. Lägg på skinka, svamp och riven ost. Rulla ihop köttfärslimpan på längden som en rulltårta, tryck ihop den ordentligt i skarven. 
  3. Lägg över rullen, utan papper, i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. 
  4. Grönsaker: Skala och skär -kålroten i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek kålroten i smör tills den mjuknat och fått fin färg. Blanda ner paprika och romanesco och stek ytterligare ca 5 min. Krydda med salt.
  5. Sky: Koka ihop vatten, vin, kalvfond och sirap tills ca 2 1/2 dl återstår. Red med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Blanda i timjanen precis före servering.  
  6. Låt köttfärslimpan svalna innan den skärs i skivor och serveras med grönsaker och timjansky. 

Av Anna Stegs

Recept från