Köttfärslimpa med surkål  

Köttfärslimpa med surkål - tvättäkta husmanskost, perfekt i matlådan.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 potatisar - kokta
  • 1 ägg
  • 1 msk senap
  • 1 msk timjan
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Sås

  • 1 gul lök - liten
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning kalvbuljong
  • 1 dl crème fraiche - lätt

Tillbehör

  • 500 g surkål
  • 2 dl lingonsylt
  • 200 g rågbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka löken. Lägg köttfärsen i en skål och blanda med lök, riven kokt potatis, ägg, senap, timjan, 2 tsk salt och 1/2 tsk svartpeppar. Forma färsen till en avlång limpa och lägg den i en smord liten långpanna. Stek mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Fördela surkålen runt om köttfärslimpan och stek ytterligare ca 10 min.

  3. Sås: Skala och finhacka löken. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna. Fräs löken ca 1 minut. Tillsätt vatten, buljongtärning och crème fraiche. Låt det sjuda ca 5 min utan lock, tills såsen tjocknat något.

  4. Servera köttfärslimpan med surkål, sås, lingonsylt och bröd.

Recept av Charlotte Jenkinson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!