Köttfärslimpa med potatismos

Recept på klassisk köttfärslimpa med potatismos. Krydda gärna potatismoset med riven muskot, om du har det.

För 4 personer

Ingredienser

500 g nötfärs
1 dl ströbröd
3 1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 gul lök
100 g lagrad ost
1 dl hackad persilja

Potatismos

800 g potatis
2 dl mjölk
2 msk smör
salt

Tillbehör

1 tsk lingonsylt
ev ärtskott

15 min+30 min i ugn

Köttfärslimpa med potatismos – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda färsen med ströbröd, mjölk, salt och peppar. Platta ut den lösa färsen på ett bakplåtspapper.
  2. Skala och finhacka löken. Skiva osten. Strö lök och persilja på färsen och lägg på ostskivorna. Rulla ihop som en rulltårta.
  3. Ta bort bakplåtspapperet och lägg rullen i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 30 min.
  4. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av. Stöt potatisen med potatisstöt. Koka upp mjölk och smör och vispa ner blandningen i potatisen. Smaka av med salt.
  5. Servera köttfärslimpan med potatismos och lingonsylt. Garnera gärna med ärtskott.

 

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette