00000

Köttfärslimpa med indiska kryddor. Här har spiskummin och cayennepeppar gett smak åt köttfärslimpan. Det är också en glutenfri köttfärslimpa med potatismjöl i stället för ströbröd. Kryddningen kan varieras.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g nöt- eller lammfärs
2 msk potatismjöl
1 dl matlagningsyoghurt
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar

Sallad

0,5 isbergssalladshuvud
1 syrligt äpple
4 stora champinjoner
0,5 gurka
0,5 dl russin, gärna ljusa

Sås

2,5 dl matlagningsyoghurt
2 vitlöksklyftor, pressade
1,5 krm salt

Tillbehör

, basmatiris med gurkmeja, mango chutney

1. Sätt ugnen på 250°. Blanda samtliga ingredienser till färsen till en ganska fast färs. Forma till en limpa, lägg på ugnssäkert fat och markera med handloven 4 lika stora bitar.
2. Sätt in formen i mitten av ugnen, sänk temperaturen till 175° och stek ca 30 min tills innertemperaturen är 68°.
3. Koka under tiden ris enligt förpackningen. Önskas gult ris hälls gurkmeja i kokvattnet.
4. Dela och skölj salladen. Torka den torr i salladsslunga eller med handdukar. Skölj äpplet och skiva det tunt runt kärnhuset, skär skivorna i tunna strimlor. Skölj och skiva champinjonerna, skiva och strimla gurkan.
5. Blanda salladen på ett fat och strö över russinen. Blanda yoghurt, pressad vitlök och salt. Servera genast med den nygräddade köttfärslimpan och gult ris.