Köttfärslimpa à la Lindström med fetaost
Grundfärs
- 500 g nötfärs
- 0,75 dl ströbröd
- 1,5 dl mjölk
- 1 ägg
- 1,5 tsk salt
- 2 msk gul lök - skalad och riven
- 2 krm svartpeppar - nymald
Garnering
- 4 - 6 inlagda rödbetor
- 0,5 rödlök
- 1 dl cocktailkapris
- 75 g fetaost - smulad
Tillbehör
- potatismos
Gör så här
-
Sätt ugnen på 250°.
-
Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla 5 min.
-
Blanda i färs, ägg, salt, lök och peppar och blanda till en fast smet. Forma färsen till en 1 1/2 cm hög fyrkant i en långpanna. Gör ett rutmönster med en kniv.
-
Sätt in i ugnen, sänk värmen till 175° och stek 10-15 min till 68° innertemperatur.
-
Dela rödbetorna i klyftor och skär löken i ringar. Ta ut färsen och garnera med rödbetor, kapris, lök och fetaost. Servera gärna med nylagat potatismos.