00000

Köttfärslimpa à la Lindström. En mycket enklare och lite roligare variant av Biff à la Lindström får du om du gör den i ugn och garnerar med de klassiska ingredienserna och några nya. Utmärkt till ett större sällskap då du kan fylla en hel långpanna. Snabblagat!

För 4 personer

Ingredienser

Grundfärs

500 g nötfärs
0,75 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 ägg
1,5 tsk salt
2 msk gul lök skalad och riven
2 krm svartpeppar nymald

Garnering

4-6 inlagda rödbetor
0,5 rödlök
1 dl cocktailkapris
75 g fetaost smulad

Tillbehör

potatismos

Köttfärslimpa à la Lindström — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla 5 min.
  3. Blanda i färs, ägg, salt, lök och peppar och blanda till en fast smet. Forma färsen till en 1 1/2 cm hög fyrkant i en långpanna. Gör ett rutmönster med en kniv.
  4. Sätt in i ugnen, sänk värmen till 175° och stek 10-15 min till 68° innertemperatur.
  5. Dela rödbetorna i klyftor och skär löken i ringar. Ta ut färsen och garnera med rödbetor, kapris, lök och fetaost. Servera gärna med nylagat potatismos.