Köttfärslimpa à la Lindström med fetaost

Köttfärslimpa à la Lindström. En mycket enklare och lite roligare variant av Biff à la Lindström får du om du gör den i ugn och garnerar med de klassiska ingredienserna och några nya. Utmärkt till ett större sällskap då du kan fylla en hel långpanna. Snabblagat!
Allt om Mat

Grundfärs

  • 500 g nötfärs
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk gul lök - skalad och riven
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 4 - 6 inlagda rödbetor
  • 0,5 rödlök
  • 1 dl cocktailkapris
  • 75 g fetaost - smulad

Tillbehör

  • potatismos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla 5 min.

  3. Blanda i färs, ägg, salt, lök och peppar och blanda till en fast smet. Forma färsen till en 1 1/2 cm hög fyrkant i en långpanna. Gör ett rutmönster med en kniv.

  4. Sätt in i ugnen, sänk värmen till 175° och stek 10-15 min till 68° innertemperatur.

  5. Dela rödbetorna i klyftor och skär löken i ringar. Ta ut färsen och garnera med rödbetor, kapris, lök och fetaost. Servera gärna med nylagat potatismos.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!