25 minuter
Köttfärsgryta med bönor – gör så här:
- Skala och finhacka lök och vitlök. Stek i 1 msk olja ca 2 min. Tillsätt färs och 1 tsk salt och stek ca 5 min.
- Skär tomaterna i grova bitar. Blanda ner hälften av dem och tomatpuré i färsen. Häll på 2 dl vatten. Låt koka utan lock ca 5 min.
- Skölj bönorna i kallt vatten och rör ner dem i färsen. Låt koka ca 2 min.
- Skär brödet i bitar och stek det i 1 msk olja med 1 tsk flingsalt ca 2 min.
- Ansa och stek kantarellerna i 1 msk olja tills de fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt.
- Lägg resten av tomaterna på köttfärsgrytan. Strö på 1 krm salt. Toppa med kantareller och repad timjan. Servera med bröd.