3.73.73.73.73.7

Recept på köttfärsbiffar och potatis som tillagas tillsammans i ugn. Välj gärna en fast potatissort, det passar bäst till rätten.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g nötfärs
800 g potatis
1 ägg
125 g mozzarellaost
1 burk tomatsås, färdig, gärna med oliver (400 g)
1 kruka basilika
150 g blandad sallad
olivolja, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Köttfärsbiffar i ugn – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på 1 msk olja och strö över 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min.
  2. Blanda färsen med ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till åtta biffar. Lägg biffarna på potatisen och tillaga ytterligare ca 10 min.
  3. Skär osten i åtta skivor. Höj ugnsvärmen till 275°.
  4. Ta plåten ur ugnen och klicka tomatsåsen på biffarna. Lägg på ostskivorna. Tillaga högt upp i ugnen ca 5 min, tills osten smält och fått fin färg. Repa över bladen från basilikan. Servera med sallad.