Köttfärsbiffar och potatis i ugn
Ingredienser
- 500 g nötfärs
- 800 g potatis
- 1 ägg
- 125 g mozzarella
- 1 burk tomatsås - färdig, gärna med oliver (400 g)
- 1 kruka basilika
- 150 g sallad - blandad
- olivolja
- salt
- svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Sätt ugnen på 250°. Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på 1 msk olja och strö över 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min.
-
Blanda färsen med ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till åtta biffar. Lägg biffarna på potatisen och tillaga ytterligare ca 10 min.
-
Skär osten i åtta skivor. Höj ugnsvärmen till 275°.
-
Ta plåten ur ugnen och klicka tomatsåsen på biffarna. Lägg på ostskivorna. Tillaga högt upp i ugnen ca 5 min, tills osten smält och fått fin färg. Repa över bladen från basilikan. Servera med sallad.