Köttfärsbiffar och potatis i ugn

Recept på köttfärsbiffar och potatis som tillagas tillsammans i ugn. Välj gärna en fast potatissort, det passar bäst till rätten.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 800 g potatis
  • 1 ägg
  • 125 g mozzarella
  • 1 burk tomatsås - färdig, gärna med oliver (400 g)
  • 1 kruka basilika
  • 150 g sallad - blandad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på 1 msk olja och strö över 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min.

  2. Blanda färsen med ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till åtta biffar. Lägg biffarna på potatisen och tillaga ytterligare ca 10 min.

  3. Skär osten i åtta skivor. Höj ugnsvärmen till 275°.

  4. Ta plåten ur ugnen och klicka tomatsåsen på biffarna. Lägg på ostskivorna. Tillaga högt upp i ugnen ca 5 min, tills osten smält och fått fin färg. Repa över bladen från basilikan. Servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!