Recept på köttfärsbiffar med ugnsbakade grönsaker. Vardagsmat med medelhavssmak. Köttfärsbiffarna steks medan grönsakerna ugnsbakas.

För 4 person(er)

Ingredienser

Ugnsbakade grönsaker

6 potatis
2 rödlök
2 morötter
1 vitlöksklyfta hackad
3 plommontomater
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 dl svarta oliver
2 msk sesamfrön
1 knippe basilika färsk

Biff

100 g fetaost m. soltorkade tomater
3 tomat
500 g nötfärs
1 pkt gräslök fryst
1 ägg
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
5 torkad tomat hackad
2 msk basilika hackad färsk
1 msk smör till stekning

Garnering

1 knippe basilika

Köttfärsbiffar med ugnsbakade grönsaker – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatis, rödlök och morot i klyftor eller stavar. Klyfta tomaterna.
  2. Häll olja i en ugnssäker form, rör runt potatis, rödlök, morot, vitlök och tomater. Tillsätt salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Tillsätt oliverna och sesamfrön de sista 5 minuterna.
  3. Tärna fetaosten. Blanda färs, gräslök, ägg, salt, peppar, tomathack, basilika och fetaost. Forma till små biffar.
  4. Stek biffarna i smör ca 2 min på varje sida. Klipp basilika över grönsakerna och servera dem tillsammans med de nystekta biffarna.