Köttfärsbiffar med ugnsbakade grönsaker

Recept på köttfärsbiffar med ugnsbakade grönsaker. Vardagsmat med medelhavssmak. Köttfärsbiffarna steks medan grönsakerna ugnsbakas.
Allt om Mat

Ugnsbakade grönsaker

  • 6 potatis
  • 2 rödlök
  • 2 morötter
  • 1 vitlöksklyfta - hackad
  • 3 plommontomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 knippe basilika - färsk

Biff

  • 100 g fetaost m. soltorkade tomater
  • 3 tomat
  • 500 g nötfärs
  • 1 pkt gräslök - fryst
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 tomat - torkad hackad
  • 2 msk basilika - hackad färsk
  • 1 msk smör - till stekning

Garnering

  • 1 knippe basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatis, rödlök och morot i klyftor eller stavar. Klyfta tomaterna.

  2. Häll olja i en ugnssäker form, rör runt potatis, rödlök, morot, vitlök och tomater. Tillsätt salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Tillsätt oliverna och sesamfrön de sista 5 minuterna.

  3. Tärna fetaosten. Blanda färs, gräslök, ägg, salt, peppar, tomathack, basilika och fetaost. Forma till små biffar.

  4. Stek biffarna i smör ca 2 min på varje sida. Klipp basilika över grönsakerna och servera dem tillsammans med de nystekta biffarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!