Köttfärs- och vitkålsfräs med bulgur

Snabbt och lätt. Köttfärsfräset är också gott att servera i pita- eller tortillabröd.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 300 g vitkål
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl ajvar relish - stark
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 20 svarta oliver - med kärnor
  • 8 - 12 feferoni

Gör så här

  1. Tillaga bulgurn enligt förpackningens anvisning.

  2. Finstrimla vitkålen, gärna i matberedare. Stek kål och färs i oljan i en gryta. Krydda med salt. Häll över vattnet och rör i ajvar relish. Låt puttra utan lock ca 10 minuter.

  3. Servera fräset med bulgur, yoghurt, oliver och fefferoni.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!