4.74.74.74.74.7

Köttempanadas innehåller den klassiska köttfyllningen med russin och ägg.

För 24 empanadas:

Ingredienser

1 sats empanadasdeg, se recept

Fyllning:

750 g högrevsfärs, grovmald
2 gula lökar
4 salladslökar
2 dl oliver, gröna
0,5 dl rapsolja
2 dl russin
1 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin, mald
2 tsk chilipulver
2 tsk strösocker
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald
3 potatisar
3 ägg, hårdkokta

20 minuter + tid att göra empanadas + 25 minuter i ugn

Köttempanadas – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Ansa och strimla salladslöken. Hacka oliverna.
  2. Stek löken i olja tills den mjuknat och fått fin färg. Lägg i färsen och stek under omrörning tills den fått fin färg. Tillsätt oliver, och russin och krydda med paprikapulver, spiskummin, chilipulver, socker, salt och peppar. Blanda i salladslöken och blanda väl. Låt kallna.
  3. Skala och skär potatisen i små bitar. Koka den i osaltat vatten 7–10 min. Låt rinna av och kallna. Skala och hacka äggen. Blanda potatis och ägg.
  4. Använd degplattor som är 1 1/2 mm tjocka. Lägg 1 msk ägg– och potatisblandning i mitten av de utkavlade degplattorna. Lägg på köttfärsfräs.
  5. Vik ihop och tryckt till runt degkanterna. Lägg empanadasen på en plåt.
  6. Sätt ugnen på 210°, varmluft. Grädda empanadasen mitt i ugnen 20–25 min.

Recept: Mariana Ling

Fler recept med: Bakning, Kött, Köttfärs