Köttbullsspett

Hemlagade köttbullar är alltid populärt bland barnen. Här serveras de med gurka och morötter i stavar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 msk ströbröd
  • 1,5 mjölk - eller vatten
  • 2 msk gul lök - finhackad
  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk smör
  • 12 träspett

Tillbehör

  • gurka
  • morötter

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och mjölk i en skål. Låt det stå och svälla ca 10 min. Blanda ströbrödssmeten med lök, färs, ägg, salt och peppar.

  2. Forma små köttbullar och lägg dem på en sköljd skärbräda. Stek köttbullarna gyllenbruna i omgångar, 3–5 min, i smör i en stekpanna. Låt svalna. Trä upp 2–3 köttbullar per spett

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!