Köttbullar och vegobullar med senap och timjan
Ingredienser
- 250 g nötfärs - gärna ekologisk
- 250 g vegofärs - formbar, fryst, t ex Anamma
- 0,5 kruka timjan
- 0,5 dl ströbröd
- 1 dl vispgrädde
- 1 ägg
- 1 gul lök - liten
- 1 msk senapsfrön - gula
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
- 2 - 3 msk smör
Garnering
- timjan
Gör så här
-
Tina vegofärsen enligt anvisning på förpackningen.
-
Hacka timjanen. Blanda ströbröd, grädde och ägg och låt svälla ca 5 min. Skala och riv ner löken i ströbrödsblandningen. Tillsätt timjan, senapsfrön, salt och peppar och blanda till en jämn smet.
-
Dela upp smeten i två bunkar. Lägg nötfärs i den ena bunken och vegofärs i den andra. Blanda till två jämna färser. Forma de båda färserna till små runda köttbullar som läggs på vattensköljda skärbrädor.
-
Stek de båda sorterna runt om smör i varsin stekpanna tills de är genomstekta. Båda bullarna kan göras i förväg och förvaras i kylen ca 1 dygn. Stek på dem igen vid servering. Garnera med timjan.