Köttbullar och vegobullar med senap och timjan

Köttbullar och vegobullar med senap och timjan är smakrika som bollar. Det blir inte så många köttbullar, så har du tid kan du göra dubbel sats och sedan frysa in och ta fram vid ett senare tillfälle. 
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 250 g nötfärs - gärna ekologisk
  • 250 g vegofärs - formbar, fryst, t ex Anamma
  • 0,5 kruka timjan
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 gul lök - liten
  • 1 msk senapsfrön - gula
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 - 3 msk smör

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Tina vegofärsen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Hacka timjanen. Blanda ströbröd, grädde och ägg och låt svälla ca 5 min. Skala och riv ner löken i ströbrödsblandningen. Tillsätt timjan, senapsfrön, salt och peppar och blanda till en jämn smet.

  3. Dela upp smeten i två bunkar. Lägg nötfärs i den ena bunken och vegofärs i den andra. Blanda till två jämna färser. Forma de båda färserna till små runda köttbullar som läggs på vattensköljda skärbrädor.

  4. Stek de båda sorterna runt om  smör i varsin stekpanna tills de  är genomstekta. Båda bullarna kan göras i förväg och förvaras i kylen ca 1 dygn. Stek på dem igen vid servering. Garnera med timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!