00000

De färdiga köttbullarna värms snabbt i tomatsås. Till serveras couscous och rivna morötter.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 stekta köttbullar, sats
1 stekta köttbullar, sats

Tomatsås:

1 gul lök, liten
1 vitlöksklyfta
0,5 msk olivolja
400 g tomater, hela i burk
0,5 hönsbuljongtärning, eller grönsaksbuljongtärning
2 krm svartpeppar, nymald
1 krm salt

Tillbehör:

1,5 dl couscous
125 g morötter

1. Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök och vitlök tills de mjuknat. Tillsätt tomater, buljongtärning, peppar och eventuellt salt. Låt såsen koka i ca 5 min.
2. Mixa eventuellt såsen slät med mixerstav. Lägg i köttbullarna och värm dem i såsen ca 5 min. Servera med couscous och rivna morötter.