Köttbullar med svamp

00000

Recept på köttbullar med svamp. Trattkantarellerna ger en fin och mild smak till köttbullarna.  

För 1 sats, 120 köttbullar:

Ingredienser

1 kilo nötfärs
25 g torkad svamp t ex trattkantareller
1,5 dl ströbröd
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl vatten
1 gul lök
12 enbär
2 ägg
1 msk timjan
1 msk salt
0,5 tsk svartpeppar nymald

Stekning:

50 g smör

1 timme

Köttbullar med svamp – gör så här:

  1. Mixa svampen till ett fint pulver i matberedare eller mixer.
  2. Blanda ströbrödet med grädde och vatten och låt stå och svälla ca 10 min.
  3. Skala och riv löken fint på rivjärn. Finhacka enbären.
  4. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, svamp, lök, enbär, ägg, salt och kryddor. Arbeta till en smidig färs. Forma färsen till runda köttbullar som läggs på en blötlagd skärbräda.
  5. Stek köttbullarna runt om i omgångar i en stekpanna ca 8 min.De går bra att frysa.

Recept av Allt om Matredaktionen

Fler recept med: Buffémat, Jul, Kött, Köttfärs, Nötkött, Övrigt