00000

Köttbullar med spetskål och potatis i senapsbuljong passar både stora och små.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ägg
800 g potatis, små
200 g spetskål, eller vitkål

Senapsbuljong:

3 msk grönsaksfond, konc
5 dl vatten
2 msk dijonsenap
2 msk matlagningsgrädde 

Tillbehör:

0,5 kruka basilika
0,5 knippa rädisor
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Köttbullar med spetskål och potatis i senapsbuljong – gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök och stek i 1 msk olja tills den är glansig, ca 1 minut. Blanda lök–fräset med färs, ägg, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rulla till 20  köttbullar.
  2. Stek köttbullarna i 1 msk olja tills de får fin färg.
  3. Skrubba potatisen och koka den mjukare i saltat vatten. Skär kålen i grova bitar.
  4. Buljong: Blanda alla ingredienser och låt kålen koka i buljongen tills den är mjuk.
  5. Grovhacka basilikan och skär rädisorna i tunna skivor, gärna på mandolin.
  6. Lägg köttbullar och potatis i djupa tallrikar. Häll över buljongen. Strö över basilika och rädisor och servera.