4.74.74.74.74.7

Köttbullar med pepparrot och äpple uppskattas på julbordet. Här slipper du ”trilla” köttbullarna, vilket tar tid. I stället rullas färsen till rullar, som skärs i bitar och steks.

För 50 köttbullar:

Ingredienser

500 g nötfärs
0,5 dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
1 bit pepparrot, (ca 50 g)
0,5 gul lök, liten
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 msk smör, + 1 msk
2 äpplen, små, röda
1 msk farinsocker

30 minuter

Köttbullar med pepparrot och äpple – gör så här:

  1. Blanda ströbröd, vatten och ägg och låt stå ca 5 min. Skala och riv pepparrot och lök på rivjärn.
  2. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, pepparrot och lök. Krydda med salt och peppar.
  3. Dela färsen i fyra bitar, rulla ut till längder, ca 3 cm i diameter. Skär rullarna i ca 3 cm breda bitar.
  4. Stek bitarna i omgångar i 2 msk smör i en stekpanna 6–8 min. Ta upp köttbullarna på ett fat och låt kallna.
  5. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek dem i 1 msk smör tills de fått fin färg. Strö över farinsockret och låt det smälta. Blanda ner köttbullarna i pannan och låt dem bli varma.
    pren

Fler recept med: Jul, Kött, Köttfärs