Köttbullar med pepparrot och äpple

Köttbullar med pepparrot och äpple uppskattas på julbordet. Här slipper du ”trilla” köttbullarna, vilket tar tid. I stället rullas färsen till rullar, som skärs i bitar och steks.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 bit pepparrot - (ca 50 g)
  • 0,5 gul lök - liten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk smör - + 1 msk
  • 2 äpplen - små, röda
  • 1 msk farinsocker

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, vatten och ägg och låt stå ca 5 min. Skala och riv pepparrot och lök på rivjärn.

  2. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, pepparrot och lök. Krydda med salt och peppar.

  3. Dela färsen i fyra bitar, rulla ut till längder, ca 3 cm i diameter. Skär rullarna i ca 3 cm breda bitar.

  4. Stek bitarna i omgångar i 2 msk smör i en stekpanna 6–8 min. Ta upp köttbullarna på ett fat och låt kallna.

  5. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek dem i 1 msk smör tills de fått fin färg. Strö över farinsockret och låt det smälta. Blanda ner köttbullarna i pannan och låt dem bli varma.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!