Köttbullar med nudlar och chilistekt pak choi

Recept på köttbullar med mycket smak, serverade med äggnudlar och pak choi. Sambal badjak är en sötstark chilipasta som förhöjer smaken på nudlarna.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 250 g äggnudlar
  • 1 gul lök
  • 400 g pak choi
  • 0,5 dl sambal badjak
  • 1 kruka koriander
  • olivolja
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, 2 msk vatten, 1 tsk salt och 2 krm nymald svartpeppar. Forma färsen till stora köttbullar.

  2. Stek köttbullarna runt om i 1 msk olja tills de är genomstekta och har fin färg.

  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj hastigt med kallt vatten och låt rinna av. Klipp nudlarna i mindre bitar.

  4. Skala och skiva löken. Strimla pak choien. Stek löken under omrörning i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt kålen och stek ytterligare ca 3 min. Blanda sambal badjak med 1/2 dl vatten, 1 tsk socker och 1/2 tsk salt och häll i pannan. Blanda ner nudlarna.

  5. Repa bladen från koriandern och strö över kål och nudlar. Servera till köttbullarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!