Köttbullar med kryddpeppar

Köttbullar med kryddpeppar är typiska julköttbullar! Fina, runda och hemlagade, då är köttbullarna som godast.
Allt om Mat
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kg blandfärs
  • 2 dl ströbröd
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 gul lök - stor
  • 3 msk smör - (1 msk + 2 msk)
  • 1 msk salt
  • 2 ägg
  • 0,5 tsk vitpeppar - nymald
  • 2 krm kryddpeppar - mald

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, grädde och mjölk och låt stå och svälla ca 5 min. Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk smör tills den mjuknat. Låt svalna.

  2. Blanda färsen med salt. Tillsätt äggen och blanda till en fast smet. Tillsätt ströbrödsblandningen, lök, vitpeppar och kryddpeppar och arbeta ihop till en smidig smet. Forma smeten till runda köttbullar som läggs på en blötlagd skärbräda.

  3. Stek köttbullarna runt om i omgångar i smör ca 5 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!