Köttbullar i sås

Köttbullar brukar vi kalla för typisk svensk husmanskost. Addera lite sydländsk touch som fårost och basilika så får du smarriga italienska köttbullar i saftig sås.
Allt om Mat

Köttbullar i sås

  • 400 g köttfärs
  • smör
  • fårost - riven
  • 4 brödskivor
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • olja
  • salt
  • peppar
  • 400 g tomater - finkrossade Mutti Polpa
  • basilika

Gör så här

  1. Mjuka upp brödinkråmet i mjölk. Krama ur det väl och lägg det i en skål. Tillsätt köttfärsen, äggen, den rivna osten, salt och peppar. Rör samman alla ingredienser till en smidig färs. Rulla köttbullarna. De ska vara så små som möjligt och av samma storlek. Rulla dem sedan lätt i mjöl. Använd en rymlig stekpanna och stek köttbullarna gyllenbruna i lite olja och smör. De ska brynas på båda sidor så att de får en knaprig yta. Tillsätt Mutti Polpa finkrossade tomater och några basilikablad. Låt koka i ca 30 minuter och tillsätt eventuellt en slev buljong.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!