I annonssamarbete med MUTTI

00000

Köttbullar brukar vi kalla för typisk svensk husmanskost. Addera lite sydländsk touch som fårost och basilika så får du smarriga italienska köttbullar i saftig sås.

För 4 portioner

Ingredienser

Köttbullar i sås

4 brödskivor
1 dl mjölk
400 g köttfärs
2 ägg
fårost riven
salt och peppar
olja
smör
400 g finkrossade tomater Mutti Polpa
basilika

10 min

Köttbullar i sås

Mjuka upp brödinkråmet i mjölk. Krama ur det väl och lägg det i en skål.

Tillsätt köttfärsen, äggen, den rivna osten, salt och peppar. Rör samman alla ingredienser till en smidig färs.

Rulla köttbullarna. De ska vara så små som möjligt och av samma storlek. Rulla dem sedan lätt i mjöl.

Använd en rymlig stekpanna och stek köttbullarna gyllenbruna i lite olja och smör. De ska brynas på båda sidor så att de får en knaprig yta.

Tillsätt Mutti Polpa finkrossade tomater och några basilikablad.

Låt koka i ca 30 minuter och tillsätt eventuellt en slev buljong.