3.73.73.73.73.7

Köttbullar i röd curry - en enkel vardagsrätt med nya smaker! Currypasta varierar mycket i smak, testa dig fram. Riset på bilden är en blandning med quinoa och kokar på bara 12 min.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g blandfärs
3 dl ris, eller gryn
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk currypasta, röd
1 burk kokosmjölk, lätt (400 ml)
1 hönsbuljongtärning
2 lime
1 msk majsstärkelse, Maizena
100 g babyspenat
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Köttbullar i röd curry – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning  på förpackningen. Blanda färsen med 1 tsk salt och forma till 16 köttbullar. Skala och strimla lök och vitlök.
  2. Stek löken i 1 msk olja i en gryta ca 5 min. Tillsätt currypastan och fräs ytterligare ca 1 minut. Tillsätt kokosmjölk, smulad buljongtärning och 1 dl vatten, koka upp.
  3. Skölj 1 lime i ljummet vatten och riv skalet. Skär den andra limen i klyftor. Blanda majsstärkelsen med 1 msk vatten. Rör ner det och limeskal i grytan. Lägg ner köttbullarna i såsen, koka ca 5 min.
  4. Blanda ner spenaten i riset. Fördela riset i skålarna. Lägg på köttbullar och sås. Servera med limeklyftor.