Köttbullar i röd curry

Köttbullar i röd curry - en enkel vardagsrätt med nya smaker! Currypasta varierar mycket i smak, testa dig fram. Riset på bilden är en blandning med quinoa och kokar på bara 12 min.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 3 dl ris - eller gryn
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk currypasta - röd
  • 1 burk kokosmjölk - lätt (400 ml)
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 lime
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 100 g babyspenat
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning  på förpackningen. Blanda färsen med 1 tsk salt och forma till 16 köttbullar. Skala och strimla lök och vitlök.

  2. Stek löken i 1 msk olja i en gryta ca 5 min. Tillsätt currypastan och fräs ytterligare ca 1 minut. Tillsätt kokosmjölk, smulad buljongtärning och 1 dl vatten, koka upp.

  3. Skölj 1 lime i ljummet vatten och riv skalet. Skär den andra limen i klyftor. Blanda majsstärkelsen med 1 msk vatten. Rör ner det och limeskal i grytan. Lägg ner köttbullarna i såsen, koka ca 5 min.

  4. Blanda ner spenaten i riset. Fördela riset i skålarna. Lägg på köttbullar och sås. Servera med limeklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!