Köttbullar i curry- och kokossås med mandelris

00000

Recept på köttbullar i curry- och kokossås med mandelris. Linserna gör lammbullarna extra saftiga.

För 4 personer

Ingredienser

300 g lammfärs
2,5 dl basmatiris
1 förpackning röda linser 290 g
1 burk lätt kokosmjölk 400 ml
2 msk röd currypasta
2 msk japansk soja
400 g vitkål
150 g sockerärter
1 kruka koriander
50 g flagad mandel rostad
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

25 minuter

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Skölj linserna med kallt vatten och låt rinna av. Mixa linserna med mixerstav. Blanda färsen med linser, 2 msk vatten, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till runda bullar.
  3. Koka upp kokosmjölken med currypasta och soja. Lägg bullarna i såsen och koka under lock ca 10 min. 
  4. Strimla kålen och sockerärterna. Stek grönsakerna i 1 msk olja ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt.
  5. Hacka koriandern och blanda hälften med ris och mandel. Strö resten över köttbullarna.
  6. Servera köttbullarna med sås, ris och grönsaker.