Kött à la diavolo

Recept på kött á la diavolo. Servera gärna köttet direkt på en skärbräda – rustikt och härligt! Såsen är het och mustig.
Gitte Heidi Rasmussen
Recept på kött á la diavolo.
Recept på kött á la diavolo. Foto: Skovdal & Skovdal

Kött á la diavolo

  • 600 g flankstek
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk fänkål - hel
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk röd pesto
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk konc oxfond

Garnering

  • 30 g rucola

Gör så här

  1. Skala och krossa vitlöken. Stöt fänkålen i en mortel. Blanda vitlök, fänkål, sambal oelek, salt och peppar. Gnid in blandningen i köttet.

  2. Bryn köttet i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Tillsätt pesto, vinäger och vin och bryn ytterligare ca 4 min. Lyft upp köttet och låt det vila. Häll vatten och fond i pannan och låt puttra tills skyn har sirapskonsistens, ca 15 min.

  3. Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett fat. Häll över skyn och garnera med ruccola.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!