44444

Recept på kött á la diavolo. Servera gärna köttet direkt på en skärbräda – rustikt och härligt! Såsen är het och mustig.

För 4 personer

Ingredienser

Kött á la diavolo

600 g flankstek
2 vitlöksklyftor
1 tsk hel fänkål
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 msk rapsolja
2 msk röd pesto
2 msk balsamvinäger
1 dl rött vin
1 dl vatten
1 msk konc oxfond

Garnering

30 g rucola

25 min

Kött à la diavolo – gör så här:

  1. Skala och krossa vitlöken. Stöt fänkålen i en mortel. Blanda vitlök, fänkål, sambal oelek, salt och peppar. Gnid in blandningen i köttet.
  2. Bryn köttet i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Tillsätt pesto, vinäger och vin och bryn ytterligare ca 4 min. Lyft upp köttet och låt det vila. Häll vatten och fond i pannan och låt puttra tills skyn har sirapskonsistens, ca 15 min.
  3. Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett fat. Häll över skyn och garnera med ruccola.