Kotlettracks med vinbärssås

Kotlettracks med vinbärssås är festmat mitt i veckan. Att steka kött på ben ger extra god smak. Kotlettracks är fläskkotletter med långa ben.
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 2 kotlettracks - (à 200 g)
  • 1,5 dl ris
  • 1 dl röda vinbär
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • 1 tsk soja - kinesisk
  • 100 g sockerärter
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald
  • strösocker

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Krydda kotletterna med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Stek dem i 1/2 msk rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Ta upp kotletterna och lägg dem på ett fat.

  3. Fräs vinbären i stekpannan, spara några till garnering. Häll på grädden och tillsätt buljongtärning och 1 tsk socker. Låt koka kraftigt ca 5 min. Lägg kotletterna i såsen och koka ytterligare ca 3 min.

  4. Skär sockerärterna i breda strimlor. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2 min.

  5. Strö de sparade vinbären över kotletterna och servera dem med sås, ris, sallad och sockerärter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!