3.43.43.43.43.4

Kotlettracks med vinbärssås är festmat mitt i veckan. Att steka kött på ben ger extra god smak. Kotlettracks är fläskkotletter med långa ben.

För 2 personer:

Ingredienser

2 kotlettracks, (à 200 g)
1,5 dl rsi
1 dl röda vinbär
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 hönsbuljongtärning
1 tsk soja, kinesisk
100 g sockerärter
rapsolja, salt, nymald svart­peppar, strösocker

20 minuter

Kotlettracks med vinbärssås – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Krydda kotletterna med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Stek dem i 1/2 msk rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Ta upp kotletterna och lägg dem på ett fat.
  3. Fräs vinbären i stekpannan, spara några till garnering. Häll på grädden och tillsätt buljongtärning och 1 tsk socker. Låt koka kraftigt ca 5 min. Lägg kotletterna i såsen och koka ytterligare ca 3 min.
  4. Skär sockerärterna i breda strimlor. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2 min.
  5. Strö de sparade vinbären över kotletterna och servera dem med sås, ris, sallad och sockerärter.