Kotletter med linser, fänkål och citron

00000

Recept på kotletter med linser, fänkål och citron. Kotletter och paprika kan också grillas på utegrill. 

För 2 personer

Ingredienser

2 fläskkotletter benfria (à 125 g)
1 fänkålsstånd
1 purjolök liten
1 citron
3 minipaprikor -4, gärna i olika färger
1 förpackning röda linser (380 g)
1,5 dl gräddfil
1 tsk honung
olivolja, salt, nymald svartpeppar

25 minuter

Gör så här:

  1. Ansa och strimla fänkål och purjolök. Ta undan ca 5 cm purjolök till såsen.
  2. Fräs fänkål och purjolök i 1 msk olja ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv 1 tsk skal och pressa ut 3 msk saft. Blanda saften med 1 dl vatten. Häll blandningen i pannan, låt sjuda utan lock ca 5 min. 
  4. Halvera och kärna ur paprikorna. Stek kotletterna i 1/2 msk olja ca 3 min på varje sida. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt paprikorna steka med vid sidan om.  
  5. Skölj linserna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner linserna i pannan. Lägg kotletterna på grönsakerna och sjud ytterligare ca 3 min.
  6. Finhacka den sparade purjolöken. Blanda den med gräddfil, citronskal, honung och 1 krm salt. Servera såsen till kotletter och grönsaker.