Kotletter med linser, fänkål och citron
Ingredienser
- 2 fläskkotletter - benfria (à 125 g)
- 1 fänkålsstånd
- 1 purjolök - liten
- 1 citron
- 3 minipaprikor - -4, gärna i olika färger
- 1 förp röda linser - (380 g)
- 1,5 dl gräddfil
- 1 tsk honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Ansa och strimla fänkål och purjolök. Ta undan ca 5 cm purjolök till såsen.
-
Fräs fänkål och purjolök i 1 msk olja ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
-
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv 1 tsk skal och pressa ut 3 msk saft. Blanda saften med 1 dl vatten. Häll blandningen i pannan, låt sjuda utan lock ca 5 min.
-
Halvera och kärna ur paprikorna. Stek kotletterna i 1/2 msk olja ca 3 min på varje sida. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt paprikorna steka med vid sidan om.
-
Skölj linserna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner linserna i pannan. Lägg kotletterna på grönsakerna och sjud ytterligare ca 3 min.
-
Finhacka den sparade purjolöken. Blanda den med gräddfil, citronskal, honung och 1 krm salt. Servera såsen till kotletter och grönsaker.