44444

Kotletter med chorizofräs och gnocchi passar både till vardag och fest. Gnocchin i miniformat finns på den glutenfria avdelningen av märket DeCarla. Vanlig gnocchi passar förstås lika bra.  

För 4 personer:

Ingredienser

4 fläskkotletter, med ben (à 200 g)
2 röda paprikor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
150 g chorizokorv, rå spansk
1 msk kycklingfond, konc 
1,5 tsk paprikapulver
500 g gnocchi, gärna mini
100 g salladsmix, småbladig
rödvinsvinäger, olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

sallad

30 minuter

Kotletter med chorizofräs och gnocchi  – gör så här:

  1. Snitta kotletterna i sidan och torka av med hushållspapper. Gnid in dem med 1 msk olja och stek 3–4 min på varje sida i medelvarm stekpanna. Låt dem vila på ett fat.
  2. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Ta bort skinnet på korven och smula inkråmet. Stek paprika, lök och chorizo i stekpannan tills det fått fin färg. Tillsätt 1/2 dl vatten, fond, paprikapulver och 1 msk vinäger. Stek ytterligare ca 2 min.
  3. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Vänd sedan ner den i stekpannan och stek ca 2 min. Häll i eventuell sky från kotletterna.
  4. Blanda salladen med 1 msk olja.
  5. Lägg upp gnocchi- och chorizofräset på ett fat. Toppa med kotletterna  och servera med sallad.
    pren