Kotletter med chorizofräs och gnocchi  

Kotletter med chorizofräs och gnocchi passar både till vardag och fest. Gnocchin i miniformat finns på den glutenfria avdelningen av märket DeCarla. Vanlig gnocchi passar förstås lika bra.  
Petra Lindstrand
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter - med ben (à 200 g)
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g chorizo - rå spansk
  • 1 msk kycklingfond - konc
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 500 g gnocchi - gärna mini
  • 100 g salladsmix - småbladig
  • rödvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Snitta kotletterna i sidan och torka av med hushållspapper. Gnid in dem med 1 msk olja och stek 3–4 min på varje sida i medelvarm stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt dem vila på ett fat.

  2. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Ta bort skinnet på korven och smula inkråmet. Stek paprika, lök och chorizo i stekpannan tills det fått fin färg. Tillsätt 1/2 dl vatten, fond, paprikapulver och 1 msk vinäger. Stek ytterligare ca 2 min.

  3. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Vänd sedan ner den i stekpannan och stek ca 2 min. Häll i eventuell sky från kotletterna.

  4. Blanda salladen med 1 msk olja.

  5. Lägg upp gnocchi- och chorizofräset på ett fat. Toppa med kotletterna och servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!