44444

Kotletter med chimichurri är lite syamerikanskt inspirerat. Gör gärna chimichurrin i förväg, den mår bra av att ”mogna” lite.

För 4 personer:

Ingredienser

4 fläskkotletter, med ben ­(à 150 g)
2 sötpotatisar, (à 300 g)
1 msk rapsolja, + 1 msk
2 majskolvar
salt, nymald svartpeppar

Chimichurri:

2 krukor bladpersilja
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 klyfta gul lök
1 vitlöksklyfta, liten
3 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger

15 minuter + 20 minuter i ugn

Kotletter med chimichurri – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba sötpotatisen i ljummet vatten. Skär i klyftor. Skär majskolvarna i ca 4 cm breda bitar.
  2. Lägg potatis och majs på en plåt med bakplåtspapper och ringla över 1 msk olja. Krydda med 1 tsk salt. Tillaga potatis och majs mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Chimichurri: Grovhacka persiljan. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka lök och vitlök. Mixa alla ingredienser grovt med mixerstav tillsammans med olja och vinäger. Krydda med 2 krm salt.
  4. Krydda kotletterna med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek dem ca 4 min på varje sida. Servera kotletterna med sötpotatis, majs och chimichurri.
    pren