Korvrullar med honungsdipp

Korvrullarna går bra att frysa in ogräddade. De frasiga korvarna är barnens favorit - men de vuxna brukar nalla...
Malin Landquist
Korvrullar med honungsdipp
Korvrullar med honungsdipp Foto: Joel Wåreus

Korvrullar

  • 1 rulle smördeg - kyld (270 g)
  • 8 grillkorvar
  • 1 ägg
  • 1.5 tsk vallmofrön

Dipp

  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk ketchup
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk pizzakrydda
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Dipp: Rör ihop ingredienserna till dippen.

  2. Sätt ugnen på 225 grader.

  3. Rulla ut smördegen och skär den i fyra remsor på längden. Skär varje längd i åtta bitar.

  4. Skär varje korv i tre bitar. Rulla en bit deg runt varje korv och lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.

  5. Pensla smördegsrullarna med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.

  6. Grädda korvrullarna mitt i ugnen 8-10 min, tills de har fått fin färg. Låt svalna på plåten. Servera med dippen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!