Korvragu i ugn  

Korvragu i ugn lagas snabbt och enkelt i ungen. Färdigkryddad och mald blir den en ypperlig genväg till en mustig sås. I vissa butiker kan du även hitta salsicciafärs på rulle.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g salsicciakorv - rå, gärna med fänkålssmak
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 2 dl vitt vin - torrt, eller vatten
  • 3 msk kycklingfond - konc
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 zucchini - gul eller grön
  • 500 g pasta - färsk, t ex tagliatelle
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 125 g parmesan - riven
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Snitta korven och ta bort skinnet. Smula färsen och sprid ut i en ugnssäker form.

  2. Koka upp tomater, vin, fond, tomatpuré, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Skala och pressa i vitlöken och koka ca 2 min. Häll såsen över färsen. Ringla över 2 msk olja.

  3. Tillaga i övre delen av ugnen ca 15 min, tills färsen fått lite färg.

  4. Hyvla tunna band av zucchinin. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt zucchinin koka med när 1 minut återstår av tillagningstiden. Servera pastan med ragu, riven parmesan och basilika.

Få enkla och varierade middagstips - signa upp dig på vårt nyhetsbrev

Matinspiration för hela veckan! Vi ger den perfekta hjälpen till dig som vill ha enkla och varierade middagstips. Här får du menyer speciellt framtagna med Allt om Mat:s testade recept och anpassade efter säsongens bästa råvaror.

Signa upp dig på nyhetsbrevet här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!