5.35.35.35.35.3

Korvragu i ugn lagas snabbt och enkelt i ungen. Färdigkryddad och mald blir den en ypperlig genväg till en mustig sås. I vissa butiker kan du även hitta salsicciafärs på rulle.  

För 4 personer:

Ingredienser

300 g salsicciakorv, rå, gärna med fänkålssmak
1 burk tomater, krossade (400 g)
2 dl vitt vin, torrt, eller vatten
3 msk kycklingfond, konc
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 zucchini, gul eller grön
500 g pasta, färsk, t ex tagliatelle
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

125 g parmesanost, riven
1 kruka basilika

15 minuter + 15 minuter i ugn

Korvragu i ugn – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Snitta korven och ta bort skinnet. Smula färsen och sprid ut i en ugnssäker form.
  2. Koka upp tomater, vin, fond, tomatpuré, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Skala och pressa i vitlöken och koka ca 2 min. Häll såsen över färsen. Ringla över 2 msk olja.
  3. Tillaga i övre delen av ugnen ca 15 min, tills färsen fått lite färg.
  4. Hyvla tunna band av zucchinin. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt zucchinin koka med när 1 minut återstår av tillagningstiden. Servera pastan med ragu, riven parmesan och basilika.

 

Få enkla och varierade middagstips – signa upp dig på vårt nyhetsbrev

Matinspiration för hela veckan! Vi ger den perfekta hjälpen till dig som vill ha enkla och varierade middagstips. Här får du menyer speciellt framtagna med Allt om Mat:s testade recept och anpassade efter säsongens bästa råvaror.

Signa upp dig på nyhetsbrevet här!